Simundervisning vecka 42

Måndag 18/10 klockan 13:10-14:00 - Tjejer
Fredag 22/10 klockan 12:15-13:05 - Killar

Simundervisningen på högstadiet är i Mora simhall.

Simningen sker på elevens ordinarie idrottslektioner. Därför får eleven 40 minuter på sig att ta sig från skolan innan simundervisningen börjar och 40 minuter på sig att ta sig till skolan från simhallen innan nästa lektion börjar. Detta gör att lunch och lektioner före och efter simundervisningen kan påverkas. Är simningen den sista lektionen för dagen så slutar eleven vid simhallen.

Vill eleven åka buss till simningen men inte har busskort så finns det bussbiljetter att få av ansvarslärarna. Till klassen 7-9A samordnas transport för ett tillfälle för tjejer måndagen i vecka 37 och ett tillfälle för killar måndagen i vecka 38.

Vi har tre veckor med simning varje termin:
Hösttermin vecka: 37, 42, 47
Vårtermin vecka: 5, 11, 18

På Noretskolan använder vi simundervisningen till:
Simning som träningsform.
Livräddning.
Badvett och säkerhet i och kring vatten.

Vid frågor om simundervisningen hör gärna av dig till idrottslärare martina.norlin@mora.se alternativ ansvarslärare.

Senast uppdaterad: 11 oktober 2021