Veckobrev 48-49

Denna vecka : Vi har börjat med en ny bokstav Mm. De har fått ljudat och lyssnat på bokstaven. Vi har letat efter m i ord och i namn. Fortsätt gärna hemma att leta ord med m. Vi har fortsatt att uppmärksamma Astrid Lindgren genom att se filmen Nils Karlsson pyssling och nu fortsätter vi med att läsa boken. Arbetet med klockan och talet 2 är avslutat nu. Klockan har de blivit säkrare på med heltimme och försöker nu att räkna vad klockan är OM en timme.Talet 2 har de fått prova att dela , gömma i händer och undersökt om det är ett jämnt eller udda tal med det konkreta materialet Numicon. Fortsatt med arbetet med årstider och sett filmer.

Det är många som är förkylda nu , både personal och elever. Därför har vi fått ändra i planeringen denna vecka pga personalbrist. Om barnen är förkylda och hängiga ska de vara hemma för att vi ska få stopp på smittan.

Kommande vecka: Vi åker på utflykt på tisdag den 28/11 och har utomhuslektioner. Fortsätter med bokstaven m och ljudar ihop ord på olika vis. Talet 3 kommer att introduceras. Adventsamling blir nu på fredag. Där sjunger vi tillsammans. På torsdagar blir det bad efter lunchen.

Datum att ha koll på:

Vecka 49: Åker vi på julshow i Mora ishall där Orsa konståkningsklubb visar Cirkuskalendern.

Vecka 48,49 och 50:Blir det bad i Mora simhall för eleverna efter lunchen.

Vecka: 48,49 och 50: Blir det adventsamling i stora musiksalen tillsammans med elever i anpassad grundskola.

Trevlig helg önskar vi personalen på anpassad grundskola.

 

 

Senast uppdaterad: 24 november 2023