Veckobrev v46-47

Veckobrev v.46-47 Anpassad grundskola

Denna vecka: Veckans bokstav som vi arbetat med är fortsatt bokstaven Rr då en del undervisningstid gått bort i och med simundervisningen. Vi jobbar vidare med årstider, årstidsväxlingar och månader. Eleverna har jobbat med sin födelsedagsmånad och tittat på vilken årstid de fyller år. I engelskan har vi jobbat med ”bodyparts” och vi har haft en del kahooter i ämnet. Vi sjunger sånger och lär oss kroppsdelarna på engelska. Vi har jobbat vidare med klockan och tid i matematiken. Denna vecka har vi också uppmärksammat den klassiska författaren Astrid Lindgren och läst Emil i lönneberga före lunch varje dag. Eleverna i årskurs 2-6 har haft simundervisning och åk 1 har bakat inför vårt besök av en personal under fredagen. Torsdagens idrottslektion fick utgå då vi har personalbortfall. Vi tränade istället på julvisor inför allsång i musiksalen före jul.

Kommande vecka: På torsdag är det badhus för samtliga elever i klassen. Vi kommer annars fortsätta jobba vidare med redan uppstartade arbetsområden i samtliga ämnen.

Datum att hålla koll på:

Vecka 47, 48, 49 och 50: Torsdagar åker samtliga barn åk 1-3 till mora simhall.

Vecka 48: Eleverna har fått vart med och röstat fram en aktivitet de önskar och vi kommer den 28/11 åka till en lekpark och ha utomhuslektioner enligt barnens önskemål.

Vecka 48, 49, 50 på fredagen kommer vi ha adventssamling i stora musiksalen tillsammans med övriga elever på anpassad grundskola.

Trevlig helg önskar Personalen på anpassad grundskola

Senast uppdaterad: 17 november 2023