Veckobrev v.42-43

 

Veckobrev v.42-43 Anpassad grundskola

Denna vecka: Veckans bokstav som vi arbetat med är bokstaven Aa. Vi har börjat jobba lite med temat halloween i samtliga ämnen. Engelska halloweensånger / halloweenord på engelska och fakta om vad halloween är och hur det kom till Sverige. Vi har tränat på FN-sånger inför FN-dagen, tisdag 24/10. På idrotten har barnen haft olika typer av bollsport och börjat lära sig om hygien, att man svettas och varför det är viktigt att duscha. Ett separat informationsblad kommer att komma ifrån idrottsläraren.

Kommande vecka: På tisdag ska alla elever på anpassad grundskola samlas i musiksalen för att sjunga och teckna FN-sånger. Under onsdagen kommer eleverna få besöka skolans bibliotek för att låna böcker och ta med sig hem under höstlovet. Kommunen satsar nu extra på barns läsning och vi arbetar aktivt för att eleverna ska få läsa ännu lite mer.

I SO/NO kommer vi att fortsätta jobba med både halloween och jobba med sinnet hörsel. På fredag är eleverna bjudna på en liten halloweenfest hos en av lärarna i klassen. Vi kommer att åka på morgonen och få leka lekar och fika lite spökligt halloweenfika för att sedan återvända till skolan strax före lunch. I matematik kommer vi att arbeta med räknesagor och ha halloween som tema.

Datum att hålla koll på:

Vecka 44: Skolan är stängd, höstlov. Måndag 30/10 är även fritids stängt för planering och utveckling av verksamheten

Vecka 46: Simundervisning på mora simhall årskurs 2-6,tisdag, onsdag och torsdag

Trevlig helg önskar Personalen på anpassad grundskola

t

Senast uppdaterad: 20 oktober 2023