veckobrev


Veckobrev v.41-42 Anpassad grundskola

Denna vecka: Eleverna i årskurs 2-6 har vart på mora simhall och haft simundervisning tisdag-torsdag. Eleverna tycker att det är roligt med simundervisning och de tränar på bra i vattnet. Onsdag och Torsdag var det dessutom idrott och eleverna blir ganska trötta dessa dagar så vi har haft några inneraster så de har fått chans att vila under dagen. Vi har fortsatt jobba med de 5 sinnena och denna vecka har vi jobbat med främst smak och lukt. Vi gör många praktiska experiment och eleverna tycker det är både roligt och spännande att jobba med sinnen. I matematik har eleverna jobbat en del digitalt med matematik uppdrag. Vi har lärt om oss siffrorna noll och ett och att nollan kan vara så mycket värd när man sätter den efter en annan siffra, tex 1000. Veckans bokstav är Ll.

Kommande vecka: Vi kommer att fortsätta jobba vidare med siffror och vi har beställt nya matematikböcker till eleverna som vi hoppas kunna börja bekanta oss med till veckan. Matematikboken är uppbyggd med sagor till varje kapitel och eleverna kommer få träffa på många olika karaktärer i boken när de arbetar. Vi går vidare med de 5 sinnena och kommer lära oss mer om hörsel och syn. Vi kommer under tisdagen ha lektioner utomhus där vi kommer träna på att använda just dessa sinnen för att upptäcka olika saker. Sedan kommer vi att göra lite experiment med förbundna ögon för att kunna jobba med ett sinne åt gången.

Datum att hålla koll på:

Ni som har barn på fritids: kom ihåg att Ni i god tid måste lägga in all närvaro och frånvaro på Meitner. Meitner är också den plattform där all information delges all personal på ett säkert sätt och utifrån den informationen planeras verksamheten upp med antal barn och pedagoger

Utvecklingssamtal v.41-42

Vecka 44: Skolan är stängd, höstlov. Måndag 30/10 är även fritids stängt för planering och utveckling av verksamheten

Trevlig helg önskar Personalen på anpassad grundskola


Senast uppdaterad: 13 oktober 2023