Veckobrev v.22-23

Kättboåsens fäbod

Denna vecka: Vi fick göra ett superhärligt besök uppe i Kåttboåsens fäbod hemma hos Yvonne. Barnen fick träffa massor med djur och uppleva hur man levde förr i tiden. Ett mycket uppskattat besök med hamburgergrillning, djurklappning och fäbodsbingo.

Vi har denna vecka haft besök vid två tillfällen av elever som kommer börja inne hos oss till höstterminen 2023. Vi jobbar vidare i de uppstartade arbetsområdena och vi har börjat plocka ihop lite av elevernas arbeten som de får ta med sig hem.

Kommande vecka: På måndag är det bad för alla elever på mora simhall. Under tisdagen kommer vi att ha genrep inför sommaravslutningen. Vi kommer försöka jobba klart så mycket som möjligt och avsluta samtliga arbetsområden. Under onsdag kommer vi att vara en heldag i hemus med tema "utelektioner" där vi kommer att studera insekter, köra naturbingo, leta efter störst och minst, lättast och tyngst, skriva sitt namn med pinnar med mera. En fullspäckad härlig dag hoppas vi på. Packa gärna med en vattenflaska och tänk på kläder efter väder.

På torsdag kommer vi gå på cirkusskola på morgonen där eleverna kommer få lära sig några cirkuskonster. Efter det kommer vi att städa bänkarna och plocka ihop saker som ska tas med hem. Skicka gärna med en extra påse där Ert barn kan lägga allt sitt material. Under fredagen kommer vi att ha genrep igen från morgon fram till lunch. Sista lektionen kommer vi att göra något roligt, det får bli en liten överraskning vad det blir.

Vecka 23: Denna vecka är skolan stängd måndag och tisdag. Under onsdagen kommer vi att åka på en längre utflykt med tåg till rättvik. Där kommer eleverna få använda sina intjänade pengar till att äta på restaurang. Vi kommer att ta oss ut på långbryggan för att fika och sedan åker vi buss tillbaka till mora. Eleverna slutar ordinarie tid 13:00. Hela torsdagen kommer att vara genrep inför skolavslutningen på kvällen. Kom ihåg att lämna in anmälningslapparna till skolan om Ni inte redan gjort det.

Vi vill passa på att tacka Er så hemskt mycket för ett gott samarbete och tacka för tiden vi fått med Era barn. Vissa av barnen får vi se igen till hösten och några får vi önska ett extra stort lycka till på mellanstadiet.

Hoppas Ni får ett härligt sommarlov med mycket tid utomhus och sköna dagar.

Varma hälsningar Personalen på anpassad grundskola

Glada sommarhälsningar

Senast uppdaterad: 21 augusti 2023