Veckobrev v.12

Åk 1-3:s utställning "mytologi" på mellanstadiet och högstadiets anpassade grundskola

Tiden går fort nu och halva mars är redan passerad.

Denna vecka har vi gjort klart det sista kring utställningen och äntligen fått sätta upp vårat mästerverk. Så roligt att alla elever har vart så enormt engagerade och jobbat så flitigt i detta arbetsområde.

Vi har börjat jobba med volym och måttenheterna liter och deciliter. Det är inte helt enkelt men eleverna tycker det är roligt att få gissa och mäta upp hur mycket vatten som rymms i olika föremål.

I svenskan jobbar vi vidare med språklekar och vi tipsar Er föräldrar om att gärna låta barnen beskriva föremål utan att tala om vad det är för ett föremål så får ni föräldrar gissa vad barnet försöker beskriva.

Vi har också börjat använda oss av en kortlek som innehåller riktig hjärngymnastik med olika typer av rörelse som aktiverar båda hjärnhalvorna. Barnen tycker det är väldigt roligt att göra detta och vi får dessutom igång vår puls så vi orkar jobba lite mer fokucerat.

Nästa vecka ska vi på friluftasdag hela anpassade grundskolan (nya namnet på särskolan) och då är det från åk1-gymnasiet. Vi åker från skolan strax efter eleverna anlänt och återkommer vid kl13.00. Tänk på att barnet ska ha kläder för att kunna vistas utomhus hela dagen.

Svenska läxan kommer barnen nu framöver få redovisa på tisdag, då eftersom vi har fått lov att ändra en del i schemat.

Vi kommer inom kort skicka ut inbjudan till elevernas egna påskcafe som kommer hållas i Nusnäs gammla skola. Mer information och tider kommer inom kort.

Trevlig helg önskar personalen på anpassad grundskola 1-3

Senast uppdaterad: 17 mars 2023