Vattenexperiment

Veckobrev v.5

Denna vecka har vi jobbat vidare med mytologi, veckans väsen är troll. Eleverna är nyfikna och intresserade. Vi har fortsatt med tärningssagor och nu har eleverna fått berätta sagan, tidigare gjorde vi personal det. Det är så roligt att få höra hur eleverna börjar utveckla sina sagor utifrån det väsen, miljö, problem och hjälpare som de fått med tärningskasten.

I svenskan tränar vi läsning och vi ska börja skriva/träna på bokstäverna så de skrivs på rätt sätt.

I matematiken jobbar vi med tallinjen och att göra tvåstegshopp på den. Vi har även fortsatt att "bråka" med frukten.

Vi har börjat ringa runt och boka tid för utvecklingssamtal, de som ännu inte fått någon tid kommer att få det inom kort.

Vi kommer att skicka hem en enkät från skolinspektionen som ni vårdnadshavare får gå in och besvara. Instruktioner står på enkäten.

Till veckan ska vi till biblioteket och låna böcker som vi kommer låta eleverna läsa för varandra. I teknik ska eleverna få börja med att prova att bygga broar och fundera över vad som är bra material att använda.

Vi påminner om läsläxan för de elever som har sådan.

På tisdag kommer vi att göra en utflykt med barnen. Vi har inte riktigt bestämt oss för om det blir till isslottet i skattungbyn eller ett besök till troll och clownstigen. Detta beror helt på hur väglaget/vädret är. Men en utflykt blir det.

Datum att hålla koll på:

 

Trevlig helg önskar personalen på GRS 1-3

Senast uppdaterad: 27 januari 2023