Veckobrev 40

Spela spel

Speltimme

Sista dagarna i månaden september är nu här. Hösten känns nu med kyla och regn. Bra att de har ombyte med sig. Vi har fortsatt att prata om tidsbegrepp , vecka,veckodagar och månad. Eleverna har även tränat på att numrera månaderna för att ha koll på vilken siffra månaden har på året, tex 29/9.

De jobbar med årstiden vinter och vad som hör till vintern.

Arbetat med Stopp! min kropp och visat olika känslor med charader. Vi har veckans tecken som de tränar på. De är nyfikna och har lärt sig några. Fråga gärna hur man tecknar tex vecka,dag,jobba och rast.

Om barnen vill ta med en smörgås att äta vid fruktstunden så är det ok. Det kan vara stressigt hemma på morgonen om de inte hinner äta frukost.

Nästa vecka:

Fortsätter vi med att prata om olika känslor. Hur ser man på en person hur den mår? Är du glad,ledsen ,arg? ordet trygg kommer vi att prata om då de ska svara på en Trygghetsenkät som alla elever i Mora svarar på.

Till veckan börjar vi arbeta med tema sopor. För att sen gå ut och plocka skräp och åka till Återvinningcentralen med det sorterade skräpet.

På idrotten fortsätter de med att spela innebandy på tisdag och onsdag. Bra om de är med och packar i väskan med ombytet.

Datum att ha koll på:

inbokade utv.samtalstider.

Teater 12/10

Höstlov v. 44

Trevlig helg önskar vi er. Hoppas på skönt höstväder.


Senast uppdaterad: 30 september 2022