Vecka 22

Tiden går rasande fort. Nu har vi bara två veckor kvar innan sommarlovet börjar.

Idag fick dem med sig sina gurkplantor. Nu får ni sköta om den hemma och vi hoppas att ni får smaka på en egen odlad gurka i sommar. Skickade med ett häfte där de ska fylla datum och rita/fota gurkplantan. Häftet ska de ta hit i augusti igen så får de visa och berätta om hur det har gått.

Vi har hört att chiliplantorna växer hemma ,ni får gärna maila en bild så får vi se hur den ser ut nu.

Vi har fortsatt med arbetet kring pengar. Några har varit på Ica Maxi idag och jämfört priser och några har fortsatt att växla pengar , mynten.

Fjärilslarverna har blivit puppor och som nu har flyttats till en stor kartong. Spännande att följa ifall de har utvecklats till fjäril när vi kommer tillbaka på måndag.

Denna vecka har vi övat mer på sångerna till skolavslutningen. De börjar kunna texterna mer och mer.

Vi har haft hantverkare på plats som har snickrat och fixat nya klassrummet bredvid vårat. Till hösten blir klass 1-3 där.

Nästa vecka på måndag åker vi till Orsa , Bergetskolan. Vi ska få träffa en lärare och ett par elever som ska berätta och visa oss deras nya klätterbana. Klassen gjorde ett medborgarförslag för några år sedan för att de vilel ha en klätterbana. Nu är den klar och vi får komma och prova den. Inspirerande att få höra att det är möjligt att kunna påverka. Vi kommer att arbeta mer till hösten om valet som blir då.

På idrotten blir det fotboll och orientering. Kom ihåg ombyte.

Vi fortsätter att arbeta och lära oss mer om fjärilar.

Vi önskar er en skön lång helg! Hoppas att solen tittar fram. Ses på måndag igen.

 

 

Gurkplanta

Gurkplanta

Senast uppdaterad: 25 maj 2022