Vårfåglar

Vecka 15

Denna vecka har vi jobbat vidare med NTA lådan och kommit in på ämnet magnetism. Eleverna har fått gissat och utforskat i detta ämne. Fråga gärna barnen hemma om de kan visa något som är magnetiskt.

På bilden har eleverna fått pyssla klart sina vårfåglar och satt upp i ett träd.

Under måndagen 11/4 kommer vi att åka till fridhemskyrkan på påskvandring mellan kl.9:30-10:30 Eleverna kommer få en guidad tur in i bibelns värld och möta människor som var med under jesus sista vecka i livet och om uppståndelsen. Barnen kommer få delta i händelserna och kunna ställa frågor.

Vi har börjat träna på påsksånger under denna vecka inför påsken som infaller under nästa vecka. Vi kommer ha gemensam sångstund uppdelat på 3grupper blandat från hela särskolan. Under skärtorsdagen kommer vi också att ha påskpyssel i grupper. Detta år kommer eleverna få grunt till stationer i mixade grupper och årskurser. Lärare kommer följa barnen så det blir bekanta ansikten med under hela dagen. Barnen slutar denna dag vanlig tid, alltså kl13.00.

Vi har under dagen planterat små chiliplantor med eleverna, de som vill kommer att få ta med sig plantan hem under kommande vecka. Vi kommer att skicka med skötselråd för att kunna ta hand om chilin.

Vaccinationen av de barn som skulle få vaccin har gått bra.

Vi vill påminna om att:

Kommande fredag 15/4 är ledig dag.

v.17 är simvecka, simning varje morgon med simlärare på badhuset.

9maj är en K-dag, alltså ingen skola för eleverna.

4veckor kvar innan e-tjänsten öppnar upp för utköp av ipads för de elever som slutar åk3, hör av er om ni har funderingar.

Påsklovet är mellan 15/4-24/4

Vänliga hälsningar personalen särskolan 1-3

 

Senast uppdaterad: 7 april 2022