Veckobrev 8

Vi har haft en snöig och vintrig vecka. Ute har det varit bra väder för att bygga snögubbar. De åker spark och leker i snön.

Vi har fortsatt att prata om kroppen. De har sett filmer om hur viktig kosten,sömnen och konditionen är för att må bra. De har ritat en tallriksmodell för att se vad kroppen behöver. De har lekt och sprungit ute och sen känt på pulsen och hjärtat.

Om de inte hinner äta så mycket till frukost så har vi pratat om att de kan ta hit en smörgås. Vi har frukt som de får kl 9.00.

På bilden har de ritat streckgubbar som gör olika rörelser.

Det blev inneidrott denna vecka då isen inte var så bra och inga skidspår. Men det blev skidor idag i fina vädret i Bergkarlås.

Nästa vecka på tisdag är det inneidrott,kom ihåg ombyte och handduk.

På So ska de få lära sig vem Mora-Nisse var och vi ska göra ett studiebesök på torsdag till Mora-Nisses museum vid vasaloppsmålet. Vi går även runt vid målområdet och ser vad som har byggts upp inför Vasaloppsveckan.

Om de vill åka ett kort lopp så finns Barnens vasalopp den 5 mars. Det är 900 meter och starten är vid Mora camping klockan 9.00. Anmälan är på plats innan start. Om ni behöver utrustning över lovet så kontakta oss så kan vi försöka fixa det.

På fredag blir det besök i Hökbergs kontroll , Kortvasan går då. De ska få uppleva att vara på en kontroll där det serveras blåbärsoppa. Förhoppningsvis så får de också smaka på det som serveras.

Vecka 9 är det sportlov men även måndag den 7 mars.

Trevlig helg i fina vintervädret!

 

Barnens vasalopp 5 mars

Barnens vasalopp 5 mars.

Senast uppdaterad: 18 februari 2022